fredag, desember 24, 2010

{Luke 24}

Gledelig jul alle sammen! Endelig er jula her :D Nå har vi egentlig ladet opp til denne dagen med latin, så hva er vel bedre enn å gi dere en av de fineste julesangene jeg vet om, Adeste Fideles (på latin):

Adeste fideles,
Laeti triumphantes;
Venite, venite in Bethlehem;
Natum videte,
Regem Angelorum:

Refrain:
Venite adoremus,
Venite adoremus,
Venite adoremus Dominum!

2. Deum de Deo,
Lumen de lumine,
Gestant puellae viscera;
Deum verum,
Genitum, non factum:
Refrain

3. Cantet nunc hymnos
Chorus angelorum,
Cantet nunc aula caelestium:
Gloria, gloria,
In excelsis Deo!
Refrain

4. Ergo qui natus
Die hodierna,
Jesu tibi sit gloria;
Patris aeterni
Verbum caro factum!

Siden det er julaften i dag, legger jeg like godt ut flere kort:



Og så for å gjøre det komplett:

torsdag, desember 23, 2010

{Luke 23}

Lillejulaften i dag, en av de fineste dagene i året etter min mening, og i år reiser jeg nordover til familien min denne dagen. Dagens latin:

Nihil est--In vita priore ego imperator romanus fui - That's nothing--in a previous life I was a Roman Emperor
Og dette var siste gangen jeg henter et latinsitat fra Yuni i denne omgang... det er nemlig der jeg har funnet alle sitatene *fnis*
Kort:
I dag er det en tag, de er så praktiske og fine å bruke som pakkelapper. Her er det bare rosene som er gjengangere. Eller, 3ndy papirene har jeg brukt de siste dagene, men ikke like mange ganger som jeg har brukt Papirdesign sine ark. I tillegg til det som allerede er nevnt har jeg brukt broderitråd og organzabånd fra Kremmerhuset.

Takk for titten :D

onsdag, desember 22, 2010

{Luke 22}

Luke 22 gitt, og da...

Cum tacent, clamant - When they remain silent, they cry out. (Their silence speaks louder than words) (Cicero)
Sånn da var det gjort...

Dagens kort ble laget hos Mari her om dagen:
Denne gangen er det med både Martha punch og glimmer mist, men arkene er fra 3ndy Design. Rosene er som vanlig fra Kort&Godt. Kakeservietten er farget med rød glimmer mist og color wash spray (digger Red Velvet fra Tattered Angels) og selve kakeservietten er fra Wilton (de er så veldig fine).

tirsdag, desember 21, 2010

{Luke 21}

Og så var vi nede til 3 dager igjen til jul... utrolig hvor fort tida har flydd gitt.
Latin of the day:

Adversus solem ne loquitor - Don't speak against the sun (don't waste your time arguing the obvious)


Og så over til kortet, denne gangen heeeeelt nylaget. Var nemlig hos Mari i gårkveld og lagde noen kort og sånt (takk for en koselig kveld).

Det ble en melkekartogn igjen, denne gangen i hvitt, med mønsterark fra 3ndy Design. God jul stempelet er fra Kort og godt, blonden er kjøpt på Scrappejungelen og det lilla båndet er fra Søstrene Grene. Så altså, ikke en eneste Martha punch, papirdesign ark eller rose eller glimmer mist i sikte. Hvor skal jeg sette krysset? I taket på badet? (selv om det frister å spraye litt pearl over ;)

mandag, desember 20, 2010

{Luke 20}

Mandag igjen  og det betyr at jeg har trukket ut en kommentarvinner og denne gang var det Mo9ca som hadde flaks. Sender du  adresse og litt tips til hva som hadde passet i en pakke???

Latin i dag og, selvsagt:

Cuiusvis hominis est errare; nullius nisi insipientis in errore perseverare - Any man can make a mistake; only a fool keeps making the same one
Lure ord der gitt, noen ganger visste disse Romerne hva de snakket om.

Kort, i dag er det et helt nylaget et:
Det ble jammen et kartongkort, og så med Papirdesign papirer, Martha punch og roser fra Kort&Godt. Hmmm har ikke vi lest den beskrivelsen før? Nytt av dagen er vel Hamblyen og organzabåndet fra Kremmerhuset.

Ha ei super uke folkens :D

søndag, desember 19, 2010

{Luke 19}

Da er det jammen meg bare 5 dager igjen til jul, hvor har den tida gått??? (Tempus fugit, som de sa i Romerriket).

Dagens kort:

Kan vel ikke påstå at dette er et kort, men i fjor før jul dekorerte jeg noen krukker som jeg fylte med hjemmelaget "Cowgirl cookie mix". Kjeksene ble gode (testet noen før jeg gav bort) og jeg ble veldig fornøyd med krukkene.

Takk for at du titter (og så krysser vi fingerene for at jeg får lagd noen julekort i morgen).

lørdag, desember 18, 2010

{Luke 18}

Vi får starte med latinen med en gang:

Sentio aliquos togatos contra me conspirare - I think some people in togas are plotting against me
Synes den er så fornøyelig, noen ganger er man jo bare litt paranoid, eller?

Her er et av de gamle kortene som kan brukes både til julekort og Valentines kort (for de som sender sånne). Er ikke Henry Mouse skjønn? Han er et Whiff og joy motiv som er fargelagt med ProMarkers. Papirene kan være fra Scrible Scrable og October Afternoon, men sikker er jeg ikke. Blomsten er det mamman til Christine som har laget, punchen er selvsagt en Martha punch og nåla er en gammel Making Memories nål.
Ha en fin dag alle sammen.

fredag, desember 17, 2010

{Luke 17}

Vi kjører på med et litt gammelt kort igjen. Det er sånn det går når man er litt travelt opptatt og løper fra det ene til det andre. Denne gangen er det et julekort laget med gamle Valentines ark (og nå må jeg innrømme at jeg ikke husker hvilket merke de er, de er i det minste litt glaserte...).

Stempelet er fra Whiff of Joy er jo egentlig ganske så romanstisk (så da passer det med Valentines ark), motivet er fargelagt med ProMarkers (og det var vel forrige gang jeg brukte de). Det meste av det som er brukt på dette kortet er litt gammelt,det har i det minste ligget i stæsjet mitt ei stund. Blomster fra Prima som er så gamle at de har blitt kule igjen, hjerte fra Melissa Frances, klokke fra Heidi Swapp og selvsagt punch fra Martha Stewart (hva skulle jeg gjort uten de?). Blingene er jeg ikke sikker på hvor er fra, men det er mange merker som har de.

Latin anyone? I dag siterer vi Darth Vader:
Postatem obscuri lateris nescitis - You do not know the power of the dark side

torsdag, desember 16, 2010

{Luke 16}

Denne gang må jeg vel egentlig starte med å beklage at jeg viser fram noe som ikke er helt nylaget... Men det går i ett for tida og da har jeg rett og slett ikke tid til å lage noe mer (på lørdag eller søndag, kanskje).

Sånne gaveposer lagde jeg noen av i fjor før jul, de var så greie å ha og lette å bruke når man bare skulle gi bort en liten ting eller kanskje en liten vertinnegave.
Posen er fra Kort og Godt (synes det er kjempesynd de ikke har sånne i år ;( ). Det rutete arket er jeg rett og slett ikke sikker på hvor er fra, notearket har jeg fått av ei god venninne, mønsterarkene er fra Graphic45 og Papirdesign. Rammen er fra Tattered Angels, derfra er og Glimmer Misten. Stempelet er et fra Inkido (løves it) og rosene tror jeg er fra papirloftet. Blonden er iallefall fra Scrappejungelen (synes det er direkte tragisk at den har siste åpningsdag på lørdag).

Holdt nesten på å glemme latinsitatet i dag (neida):
Non omne quod nitet aurum est - Not all that glitters is gold
Så det så ;)

onsdag, desember 15, 2010

{Luke 15}

Litt forsinka i dag, men likegodt, her er dagens luke. "Same presidure as last year Miss Sofie?" Oh yes.
Dagens latin:

Clamo, clamatis, omnes clamamus pro glace lactis - I scream, you scream, we all scream for ice cream

Et lite avbrekk fra julekortene, her er noe julepynt jeg laga for ikke så fryktelig lenge siden. Min forkjærlighet for Glimmer Mist er godt kjent blant de som har scrappa sammen med meg en eller to ganger... Og disse ornamentene er virkelig et bevis på det. Rammene er fra Tattered Angels, det samme er glimmer misten, papirene er fra Graphic 45 (en annen favoritt). Teknikken som er brukt lærte jeg av Liz Hicks.

Takk for at du titter :D

tirsdag, desember 14, 2010

{Luke 14}

Luke 14 og nå er det bare 10 dager igjen til jul.
Litt latin må vi jo ha så her er dagens dose:

A posse ad esse - From possibility to actuality
Synes den er fin ja, og så sann.
Just 10 more days before Christmas, so here's the daily dose of latin and Christmas cards.

Når det gjelder kort så begynner det å tynnes i bunken over kort jeg ikke har vist fram før, kanskje jeg rett og slett må lage noen en kveld?
Da er vi tilbake til de litt funky julekortene med papirer fra Bobunny. Stempelet er fra Nort Star Stamps og er stemplet på glossy kartong. Hjertet er så klippet ut for hånd. Snøfnuggene er selvsagt en Martha punh, blomsten er fra Prima med glitterlim på- Filmstripa er det Tim Holtz som står bak og bølgepappen er kjøpt hos Panduro. 
Takk for at du titter og kommenterer.

When it comes to cards the stack of cards I haven't already shown is rather short, so I just might have to make a few more so I can show them to you. So here's one from the "Bo Bunny stack", papers from Bo Bunny, stamp from North Star Stamps, punch from Martha, of course. Flower from Prima with stickles on. The film strip is a Tim Holtz product and the corrugated cardboard is from Panduro. 
Thank you for looking (and commenting).

mandag, desember 13, 2010

{Luke 13}

Jeg ble litt opptatt i går og fikk ikke trukket ut noen vinner før seint på kvelden, men nå er det klart. Ukens vinner er nummer 12, dvs Anne Kristine, send meg adressen din og et lite hint om hva som ville være kult å motta i en RAK.
*Became somewhat busy yesterday and wasn't able to draw a winner until late in the evening, but the winner is here and it's Anne Kristine. Send me your adress and I'll send a RAK your way.

Så over til kalender business. Dagens latin ordtak går som så:

Bene qui latuit, bene vixit - One who lives well, lives unnoticed. (Ovid)
Det sier kanskje seg selv???

Så var det kortet:
Dette er nok det siste posekortet jeg viser fram, det har blitt noen av de, men de er jo så geniale hvis man skal gi bort gavekort eller penger...
her har jeg brukt en kakeserviett som jeg har sprayet med Walnut Ink og rød Glimmer Mist. Klippearkmotiv fra Steffens, roser fra Kort og godt, Bakers Twine fra Flittige hender og blonde fra Scrappejungelen.
I think this is the last lunchbag card I'll show, even though they are brilliand if you are to give a gift card or money to someone. This time I've used a paper cake napkin sprayed with red walnut ink and Glimmermist, a tiny card from Steffens, roses from Kort&Godt, lace from Scrappejungelen and bakers twine from Flittige hender. Thanks for looking 
 

søndag, desember 12, 2010

{Luke 12}

Non omnes qui habemt citharam sunt citharoedi - Not all those who own a musical instrument are musicians. (Bacon)
Dagens sitat er ganske beskrivende, jeg er nemlig av de som har noen instrumenter hjemme, kan jeg spille på de? Nope (eller blokkfløyta kan jeg jo skvise noen toner utav, men ikke av noen særlig kvalitet gitt).



Så var det kortet, vi er tilbake til posekortene med papirer fra PapirDesign. Her er bildet fra Steffens klippeark malt med Rock Candy crakle paint. Roser fra Kort og godt + Papirloftet, filt fra ukjent og gammel bokside fra Scrappejungelen (elsker sidene med gotisk skrift).

lørdag, desember 11, 2010

{Luke 11]

Quid quid latine dictum sit, altum videtur - Anything said in Latin sounds profound
Sånn, da var latinsitatet ute av veien ;)

Har vist fram ganske mange like julekort i de siste, så i dag er det pakkelapper som vises fram. Lagde noen med Spellbinders Nestabilities dies og stempler som passer til fra Waltzing Mouse, liker de svært godt (en takk til Anne Kristine som er så flink til å bruke de, du åpna øynene mine til WMS gitt). For å få fram de fine designene har jeg stempla på glatt kartong fra Bazzill. Julehilsen-stempelet er fra PapirDesign.
Since I've recently shown quite a few similar looking Christmas cards I thought it best to display some tags today. These were made using Spellbinders Nestabilities dies (Label 4 and 14 I think), coordinating stamps from Waltzing Mouse.

Det vises kanskje ikke så godt, men på pakkelapper nederst i midten er stemplet en ramme med gullfarget stempelsverte.
It might not show particularly well, but on the bottom, midle tag there's stamped a frame in gold ink.

fredag, desember 10, 2010

{Luke 10}

Da var det jammen fredag igjen, rart så for tida går gitt... I lys av at det ganske snart er helg midt i julebordsesongen:

Nemo risum praebuit, qui ex se coepit - Nobody is laughed at, who laughs at himself. (Seneca)

Så var det kortet:
To bilder i dag igjen siden posekortene er litt mer forseggjorte.
Papir og stempel fra Papirdesign, dies fra Spellbinders, stempel fra Waltzing Mouse. motiv fra Steffens klippeark (dekket med distress rock candy krakkeleringsmaling). Blomst fra kort&godt, filt fra ukjent. Og selvsagt puncher fra Martha Stewart.

Takk for at du titter :D

torsdag, desember 09, 2010

{Luke 9}

Det er like greit å bare hoppe rett i latinen:

Habetis bona deum - Have a nice day
Den er jo fin å kunne.
Just as well to jump ringt into the latin, that's a phrase that's nice to know.

Kortet jeg viser fram i dag er dette:
The card of the day is this one
Dette stemplet er fra Serendipity stamps og det er så utrolig lekkert. Har sett mange som har fargelagt det, men jeg synes det er minst like fint i brunt på kraft.
Papirene er som vanlig fra PapirDesign (bare elsker de papirene). Filtblomsten er nok fra en pakke kjøpt på Scrappejungelen for lenge siden. Båndet er "Bakers twine" fra House Doctor og stempelsverta er StazOn Timber Brown.

This stamp is from Serendipity stamps and is just gorgeous. I've seen so many that have coloured it, but I though it just as nice just stamped in brown on craft.
The papers are as "ususal" from PapirDesign (absolutely love them). The flower is felt and i cant recall wha brand it is, bought at Scrappejungelen. I've used bakers twine and the ink is Staz On Timber Brown.

onsdag, desember 08, 2010

{Luke 8}

Siden det snødde i Stavanger i går:

Ad astra - To the stars
Snøværet var helt suverent, så nå håper jeg snøen blir liggende ei stund (ja jeg liker snø, og jeg vet at jeg bor på feil plass ;).
Since it snowed in Stavanger yesterday evening... I really liked the weather so i hope it'll stay for a while (and yes, I know i live in the wrong part of the country if you go by how much I like snow...)

Siden disse posekortene ble dekorert både på utsiden og innsiden, var det greit å ta med et ekstra bilde.
Har brukt en brun papirpose og pynta med mønsterpapir fra PapirDesign, stempelet er og derfra. Motivet er fra et klippeark fra Steffens, filthjertet er av ukjent opprinnelse, båndet er fra Kremmerhuset, punchene er selvsagt fra Martha Stewart, knappen fra Jenni Bowlin, tråden er vel fra House Doctor, Stickles fra Ranger og roser fra Kort&Godt.
Am including 2 pictures today since the lunchbag cards were decorated on the inside too.
Inni kortet er det dekorert med ark fra PapirDesign igjen, punch fra Martha, stempler fra Waltzing Mouse, lappene er stanset ut med Spellbinders nestabilities Label 4 dies.
The inside of the card is also decorated, this time with diecuts from Spellbinders dies, stamps from Waltzing Mouse design to coordinate with the Nestabilities dies (they are simply beautiful).

Så til i morgen, ha en riktig så fin dag.
So until tomorrow: Have an absolutely fabulous day!

tirsdag, desember 07, 2010

{Luke 7}

I dag tar vi nok et filmsitat, tenk hvor kult det hadde vært hvis Clinter'n hadde sagt:

Age. Fac ut gaudeam - Go ahead. Make my day!
Det tror jeg det hadde gjort seg, eller?

I dag ser kortet slik ut:
Da jeg var på scrappetreff i Oslo i november ble jeg så imponert over julekortene som ei lagde (fikk dessverre ikke med meg navnet - hvis noen vet det let me know, for jeg vil gi credit where credit is due) så jeg kjøpte et av henne for å bruke som mal/inspirasjon. Det er det øverste kortet, det er malt med rød, svart og hvit maling med viftepensel. Som dere ser, mitt ble ikke like fint (tror jeg må få noen til å lære meg å male med den teknikken).

Jeg har brukt Claudin Hellmuth Studio maling i svart og rødt (selv om min røde kanskje er litt for mye rosa). Har brukt et stempel fra Inkido og embosset med pulver i fargen "Japanese Laquer".
Blomstene som er brukt er røde roser og bær fra Kort&Godt, hvit Primablomst som er sprayet med rødt blekk (fra Ranger) og Glimmer Mist i fargen Red Velvet. De grønne bladene er egentlig en Martha Stewart snøfnuggpunch, men de funker fint som blader (synes nå jeg).
Mon tro om neste utfordring til meg selv blir å lage et kort uten noen Martha-produkter...

mandag, desember 06, 2010

{Luke 6}

Og så var det på'an igjen på ei ny uke. Snakk om at ukene flyr avsted, synes tida flyr avgårde som en virvelvind. (kan det ha noe med aktivitetsnivået å gjøre mon tro?).
Dagens latin er som følger: Eram quod es, eris quod sum - I was what you are, you will be what I am. (grave inscription)

Og dagens kort ble laget i går da jeg heller lagde julekort og så film enn å vaske leiligheten. Det frista så utrolig mye mer enn å svinse rundt med støvfilla.
Denne gangen forsøkte jeg meg på posekort for første gang (det er vel bare 4-5 år siden første gang jeg så de, i dette tempoet lager jeg vel et kaffefilterkort en gang før påsken 2012).
Produkter som er brukt er:
Gråpapirpose, gammel bokside, glatt Bazzill, mønsterpapir fra Papirdesign, snøfnuggpunch fra Martha Stewart (brukt som grønne blader), roser fra Kort&Godt, stempler fra Waltzing Mouse, stempelputer fra Marvy Matchables og Rangers (Archival), filthjerte fra Kid Interiør (kjøpt for et par år siden) og rød/hvit hyssing.

Da er det på tide med en ny runde med premie for kommentarer, du får et lodd pr kommentar du legger igjen på kalenderinnleggene og så trekker jeg en ny vinner på søndag.

søndag, desember 05, 2010

{Luke 5}

Så var det tid for ny luke igjen. Dagens sitat:

Altissima quaeque flumina minimo sono labi - The deepest rivers flow with the least sound. (still waters run deep)
Og så dagens kort:
Denne gangen er det et litt utradisjonelt julekort (på linje med gårsdagens kort). Har så sansen for disse julepapirene fra BoBunny, de er så fine, lilla og grønne.
Produkter som er benytta er:
Bazzill og BoBunny papirer, glossy ark fra Ranger, Prima blomst, lilla blonde, hvit bølgepapp, hjertestempel fra North Star Stamps (som er klippet ut for hånd) + blekk (tror det var Ranger Earthtones Dye ink).







Takk for alle koselige kommentarer som har kommet så langt. Har jo planlagt å trekke en vinner hver uke, og i dag så blir det.....


Tigger!
Sender du meg adressen din så fikser jeg en pakke til deg i morgen :D

lørdag, desember 04, 2010

{Luke 4}

Da er det på tide å åpne luken, og dagens sitat er et henta fra filmens verden:

Sit vis vobiscum - May the Force be with you.

Dagens kort ser slik ut:
Et ganske så enkelt julekort, men det funker det. Papirer fra BoBunny (og Bazzill), puncher fra Martha Stewart og selvsagt Glimmer Mist fra Tattered Angels (Pearl).

fredag, desember 03, 2010

{Luke 3}

Da var det tid for luke 3 i denne kalenderen og dagens latinsitat går som følger:

Cogito, ergo sum - I think, therefore I think am. (Reni Descartes)
Dette er relativt kjent er det ikke? Men like fullt sant. (Jeg tenker altså er jeg).

Dagens kort ser sånn ut:
Et telyskort som skal gis bort til ei god venninne (trur eg). Fant ut det var på tide at jeg og prøvde meg på et slikt et. Mal ble funnet på nettet, men det endte med at jeg ikke brukte den og heller målte dimensjonene på telysene og lagde egen mal (man er da ikke ingeniør for ingenting).
Produkter som er brukt er papirer fra PapirDesign og Bazzill, blomster fra Kort&Godt, stempel fra Stempelglede, transparent fra Hambly, bånd fra Kremmerhuset og blekk fra Ranger (Distress Ink). Og for engangsskyld er det ikke brukt glimmer mist (fnis).

Legg gjerne igjen en kommentar, jeg trekker første kommentar premie på søndag (si gjerne ifra hva synes hadde vært kjekt å finne i en premiepakke).

torsdag, desember 02, 2010

{Luke 2}

Julekalenderluke nr. 2 bak den er det følgende sitat som gjemmer seg:

"Ad infinitum et ultra!
To infinity and beyond!"
Dagens spørsmål er forhåpentligvis ikke så vanskelig, hvilke(n) film er det henta fra?

Dagens kort ser sånn ut:
 Liker disse papirene fra BoBunny så godt, de er så freshe i fargene, både julete og adventaktige på samme tid. Det ble et ordentlig lappeteppekort, med et snøfnugg fra Martha Stewart og stempel fra Inkido. Forhåpentligvis ser dere at kortet har fått minst et lag med Pearl Glimmermist. (Alt blir bedre med Glimmer Mist).




***Etter å ha diskutert med meg selv blir det ukentlige trekninger, hvis det kommer noen kommentarer da...

onsdag, desember 01, 2010

Adventskalender? Adventskalender! - {Luke 1}

"It's that time of year" når det er på tide å virkelig skru opp julefølelsen og kosefaktoren vris til 11. Nå er det vel ingen hemmelighet akkurat at jula er min favoritthøytid (kan bl.a. høre på julemusikk heeeele året). {Noen som føler seg kallet til å lage "JA! til jul - hele året"-gruppa på Fjesboka?}
I år tenkte jeg å gjøre en liten vri på julekalenderen (fikk egentlig et innfall i dag, så så fryktelig gjennomtenkt er det vel ikke), nemlig å legge ut bilde av et julekort eller en pakkelapp + et sitat på latin. Siden dette ble tatt på sparket, har jeg ikke noe bilde av noe julekort akkurat nu! men det kommer når jeg bare har fått fiksa bilde av et av de nylagde. Dvs det kommer en oppdatering i løpet av kvelden.
Uansett, vi kan starte med sitatet og i dag er det:
Ad eundum quo nemo ante iit - To boldly go where no man has gone before


Dagens kort:

Dagens kort er vel egentlig ikke et kort per se, men en av de populære melkekartongene (Takk til Irene for mal), klar til å brukes for å pakke inn et kubbelys dekorert med serviett fra Sagen Vintage og bånd. Papirene som er brukt på kartongen er fra Maja Design, punch fra Martha Stewart (selvsagt) og blomster fra Kort og Godt. Tag'en er jeg ikke 100% sikker hvor er fra, men den er iallefall kjøpt hos Familieskatter.


***Siden denne kalenderen ble starta opp ganske så impulsivt har jeg ikke fått tenkt igjennom den 100% så jeg har et spørsmål til dere som leser denne bloggen:
Er det av interesse at den er litt interaktiv og med premier? Tenker da enten på å få dere til å oversette sitatet, finne hvor sitatet er henta fra eller andre spørsmål ang. sitatet. Og når det gjelder premier, bør det være daglige trekninger eller kanskje en gang i uka (da med litt større premier)? (Aktuelle premier er saker og ting som kan scrappes, spises, brukes som pynt). Alle kommentarer mottas med takk.