mandag, januar 15, 2007

(Radioråd - 15.01.07)

Nå er det ei lita stund siden ParentesFantomet delte av sin umåtelige (kremt) visdom angående et dilemma en lytter presenterte for P2s radioråd. Denne gangen var det ei som var ganske frustrert over sin samboer som hadde en lei tendens til å knuse hennes eiendeler - det var gjerne ting som hun var svært glad i og som var uerstattelige for henne. Her er det flere muligheter å komme til en slags løsning - vedkommende var selv inne på tanken med hevn siden hun hadde forsøkt å snakke sin kjære uten videre forståelse å framgang å spore. Nå er ikke Fantomer prinsipielt i mot hevn, nei noen ganger kan det være ganske så tilfredstillende, men nå tror jeg det helst er lurest ikke å gå henn å ødelegge den andres særs verdsatte eiendeler sånn helt uten videre. Nei, kanskje hun burde snakke med samboeren sin om de gjenstandene han har 
knust og hva de har betydd for henne, kanskje sammenlikne med de tingene han er spesielt glade i. Hvis hun ikke vil dvele ved fortiden, kan hun heller skrive ned hver gang han knuser noe nytt - la lista henge på oppslagstavla eller på kjøleskapet. På den lista bør det ikke bare stå hva det er som er knust, men også monetar og følelsesmessig verdi. Da er det vel egentlig bare rettferdig at når han har knust noe vesentlig må hun kunne velge ut noe av hans verdsatte eiendeler som skal selges og hun få pengene (det ble visst nevnt noe om at han samlet på gitarer og musikk). Det er da bare rettferdig. Eventuelt må hun kunne få knuse noe av hans kjæreste eiendeler.
Det kan muligens være lurt å snakke litt om hva som er knust og hvilken stil de liker, det kan jo være han liker minimalisme og mer eller mindre bevisst har knust hennes ting, kanskje fordi han synes de er grisestygge (Fantomet ønsker ikke å spekulere mer om det).  

Ingen kommentarer: