tirsdag, august 05, 2008

(instead of card 22)

I forbindelse med at jeg fyller året sånn ca. nå, inviterte jeg de triveligste, kuleste og beste scrappevenninnene noen kan ha på scrappeparty med kaker på lørdag. Kakene jeg bakte var red velvet cupcakes og de var særdeles gode... Og siden jeg er på vei på ferie håper jeg dere tilgir meg om jeg legger ut et bilde av kakene og oppskriften (bildet er tatt av den eminente Xstine). Oppskriften følger under bildet.

Red velvet cupcakes (12 stykker)

2.5 dl hvetemel
0.84 dl kakao (1/3 kopp)
½ ts salt
1.67 dl planteolje (gjerne en med lite smak som solsikkeolje)
1,875 dl sukker
1 egg
2 ts rød matfarge (gjerne fra Cacas)
½ ts vanilje (helst vaniljeekstrakt*)
1.25 dl Vikingmelk
½ ts bakepulver
¾ ts hvit eddik

Varm ovnen til 175 grader. Putt papirmuffinsformer i en 12-muffinsform (i metall) og spray de med bakefett.

Bland mel, kakao og salt i en bolle. Putt olje og sukker i bollen til en elektrisk kjøkkenmasking og pisk ved medium hastighet til det er godt blandet. Pisk inn egget (lager du en større porsjon, pisk inn ett egg om gangen). Ved svært lav hastighet pisker du inn den røde matfargen (det kan sprute…)

Hell i vaniljen. Bland i halvparten av melmiksen, så halvparten av vikingmelka, repeter. Pisk hele røra til den er jevn og alt melet er blandet inn.

Hell bakepulveret i ei lita skål, rør inn eddiken og bland det inn i røra. Pisk i 10 sekunder.

Fordel røra mellom de 12 formene, fyll hver av de ca 2/3 full.

Stekes i 25-30 minutter, til det ikke sitter igjen røre på en kakepinne.

*Hvis du ikke har vaniljeekstrakt, kan du heller bruke 2 teskjeer vaniljesukker.

Fyll:
200 gr kremost (romtemperert)
2 ss usaltet smør
1 ss vegetabilsk fett (delfia)**
½ ts vaniljeekstrakt
2.5 dl melis


Rør smør og melis hvitt i en bolle. Bland inn vanilje, så 1/3 del av kremosten. Bland inn det vegetabilske fettet og så resten av osten (i 2 omganger). Alt blandes og piskes godt.

Hvis man ønsker å farge fyllet/toppingen kan man blande inn et par dråper konditorfarge med den siste delen av osten.

** Det er ikke noe problem å erstatte det vegetabilske fettet med smør, da pisker man alt smøret og melisen hvitt. Det er heller ikke nødvendig å bruke usaltet smør, men man bør bruke meierismør (da smaker det best ;)
Oppkrifta fant jeg her

9 kommentarer:

Unknown sa...

Mine tenner løper i vann, disse kakene så utrolig gode ut!...*sikle, sikle*....
Takk for at du legger ut oppskriften, for disse har jeg virkelig lyst til å prøve å bake... takk...

Ha en fortsatt fin dag!

xoxo

_Kine sa...

Gratulerer med dagen! Red velvet cupcakes har jeg hatt lyst til å bake en stund nå. Har jo kjøpt uante mengder cupcakedill i det siste, så det er på tide å sette i gang :)

Hanna sa...

Det var bare helt knall på lørdag! Virkelig en fin gjeng :-) Blir i godt humør bare av å tenke tilbake på all fnisingen... Kakene var fantastiske og anbefales på det varmeste. De skal ihvertfall bakes hjemme hos meg. På Ählens selger de røde muffinsformer med hvite polkadotter som jeg ser for meg vil passe perfekt til disse!

Gratulerer med dagen vennen!! Du er topp!

tessa sa...

fysøren så deilige desse ser ut.. å jeg som er på slankekur ....sukk... tror jeg må printe ut denne oppskrifta for senere...

Stine sa...

Gratulerer så masse med dagen!!
De kakene så helt herlige ut, takk for at du deler oppskrifta! :)

Trude Julie sa...

Takk for alle koselige kommentarer.

Tessa, noe som er genialt med cupcakes er at de er i begrenset størrelse, så hvis man har selvdisiplin til å bare spise en eneste (da er du god) er det ikke såååå farlig...

Cupcakes rules! Og bursdager er til for å nytes (som jeg gjør i dag, yeah!)

Ann Cicilie sa...

Gratulerer med dagen sånn ca. nå:D

Klem fra Ann Cicilie

_Kine sa...

Et par spm angående disse... Må man bruke Vikingmelk? Og kan man f.eks bruke soyaolje? Og f.eks "no taste red" gele-farge fra Wilson?
Hilsen Kine som skal bake disse snart men som vil bruke det hun har i skapet :]

Trude Julie sa...

Kine:
1. Nei du trenger ikke bruke Vikingmelk, du kan gjerne bruke melk som er blitt litt sur, eller bare vanlig melk.
2. Så lenge du bruker olje som ikke har så mye smak (som soya-, mais- eller solsikkeolje) går det finfint.
3. "no taste red" gele-farge fra Wilson er nok det jeg har brukt, den har ganske mye fargepigment :D